keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kesän ensimmäinen mansikkakakku


Kakku meni synttäreille, johon perheen toiveena oli saada mansikkakakku, joka ei kuitenkaan ole kermakakku. Valkoinen tuo paremmin esiin mansikan kauniin värin ja siski luovuin heti kättelyssä suklaakakusta. Valkosuklaa taas sopii täydellisesti mansikan kanssa. Siitä siis ideaa kehitellessäni päädyin tähän ratkaisuun. Rahka-kakku. 

Sininen ruusu keksellä kakkua symboloi, että synttärit olivat perheen pojan. Sininen myökin tuo mukavasti väriä kakuun. 
Jos käyttää värjättyjä kukkia tai ruusuja kakuissa, kannattaa laittaa foliota kukan alle ettei kakku värjäänny ja ettei lannoitteet joudu suuhun. 

Laitan reseptin ainoastaan Rahkasta, mutta pohjan ohjeen löydät helposti TÄSTÄ
Tein ylimmästä pohjasta hieman pienemmän ja näin sain aikaan kakun kuperan muodon. 

Valkosuklaarahka:

400g valkosuklaata (leivontaan tarkoitettu 100g levy on paras)
400g Valkosuklaa-Lime rahkaa (valio)
400g Kuohukermaa
1rkl sokeria tarvittaessa

1. Vatkaa kerma 
2. Raasta valkosuklaa rahkan sekaan, lisää sokeri ja kerma. 
3. Anna rahkan tekeytyä noin tunti. Kun raastat valkosuklaan, tee se huoneenläpsöisestä suklaasta, niin se liukeneen rahkan sekaan paremmin ja maku sulaa sekaan. 


Rahka sopii sillaisenaan myös dipiksi marjoille ja hedelmille. Esim eväsretkelle rahka pieneen kulhoon ja tuoreita mansikoita (Miehille hyvä vinkki miten olla romamttinen helposti: )))

2 kommenttia:

  1. Onko kakku osallistunut maku lehden johonkin kilpailuun vai olenko aivan väärässä?

    VastaaPoista
  2. En ole kyllä muistaakseni osallistunut? Onko siellä joku samanlainen vai : OOOO ???????????

    VastaaPoista