maanantai 18. huhtikuuta 2016

Feta-tomaatti muffinssit




Tein työkaverin synttäreiden kunniaksi välillä jotakin suolasta kun sitä toivottiin. En pidä itse oikeen mistään piirakoista ja kasvisyöjänä en halunnut mitään liha vaihtoehtoja mielellään tehdä. Eli idea jäi avoimeksi. 

Siinä siten kaupassa kierreltyäni koriin tarttui herbs& spices fetaa, pisaratomaatteja,lehtitaikinaa, ruokakermaa, kananmunia ( ja piristykseksi suklaapatukka;p) 
Ilman suurempia ideoita aloin vaan mietiskellä mikä sopii fetaan ja miten. Noh päädyin sitten muffinseihin koska pasteijat on niin nähtyjä. 


Täyte : 
1 pkt   herbs & spices fetaa ( n120g) 
1dl     ruokakermaa
1kpl    Kananmuna
1/3osa pisaratomaatteja/kirsikkatomaatteja
1rkl     Basilikaa
1/2tl    Suolaa 
1tl       Valkosipulijauhetta 

300g lehtitaikinalevyjä
12 kpl muffinsivuokia 
Voiteluun kananmuna 

1. Leikkaa lehtitaikina levyt ( sulaneet) puoliksi pituussuunnassa. Leivitä sormilla painelemalla reunoista ja aseta vuoan pohjalle.
2. Viipaloi tomaatit ja valuta suurin osa fetan marinaadista. 
3. Sekoita lusikalla kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. 
4. Lusikoi täyte taikinan päälle ja nipistä kulmat keskelle. 
5. Voitele kananmunalla ja paista 175 asteessa noin 20-30 min / kunnos pinta on kullan ruskea ja taikina kypsää. 
6. Anna jäähtyä ja tarjoa lämpimänä tai kylminä. 

Kauniita tarjoiluvaihtoehtoja: koristele tuoreella persiljalla koristeltuna pienistä kavikupeista. Juhlissa suosittele syömään lusikalla. 

Itse vihaan fetaa mutta yllättävää kyllä pidin näistä :) feta on ihan erilaista kun sen kuumentaa. Ja työkavereita sain kehuja :) eniten mieltä lämmitti kun mieskolleegani kehui hyväksi vaimomateriaaliksi minua :) ( leipomis taitojen takia ) 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti