maanantai 18. huhtikuuta 2016

Suklaiset Browniet

  


Ohjeesta tulee puolikas pellillinen, kuvassa tehty neliskanttiseen kakkuvuokaan. 

Leivoin syksyllä  Brownieita ensimmäistä kertaa alusta loppuun itse (ei siis mitään valmispusseja, joita pienenä koitin muutaman kerran). Jostain olin saanut käsityksen, että kyseinen jälkiruoka on todella vaativa mutta reseptejä tarkemmin katsoessani huomasin, että käsitys oli aivan väärin. Browniet ovat yllättävän helppo tehdä, suosittelen siis reseptiä kaikille pienimmästä leipurista alken.
 HUOM!  tuleva äitienpäivä tarjoaa mahdollisuuden hemmotella äitiä juurikin näillä ihanilla suklaisilla herkkupaloilla. Kuka nainen muka ei pidä suklaasta ? 

TAIKINA                                     
                                                                       paista 170 asteessa 25 min ja
125 asteessa 10 min 
2,35 dl sokeria 
4 kpl kananmunaa 
1,5 dl vehnäjauhoja 
1/2 tl suolaa 
1/2 tl ruokasoodaa 
0,75 dl leivontakaakaojauhetta 
200 g  suklaata (itse käytän Marabouta ) 
200g voita 

OHJE 

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. 
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan pallovatkaimella nostellen. 
4. Sekoita taikinan sekaan lopuksi sulanut, jäähtynyt suklaa ja voi.
5. Kaada uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 25 min. Jos taikina on sisältä vielä raaka, mutta pinnalta kypsä, alenna läpötila 125 asteeseen ja anna olla vielä 10 minuuttia. 
6. Koristele jäähtynyt leivos tomusokerilla ja tarjoile kermavaahdon tai vanilijajäätelön kanssa. 

Browniet voi tehdä vuorokautta aikaisemmin tarjoilua parhaimman tuloksen saavuttamiseksi. Ohjeen voi tehdä myös valkosuklaaseen, jolloin kaakaojauhon voi korvata vehnäjauhoilla tai perunajauhoilla. 

Suussasulavia herkkuhetkiä ja onnea kaikille äideille !







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti