Ammattikokin harrastusblogi. Toisinaan päivityksiä tulee tiuhaa ja toisinaan pitkien välien jälkeen. Leivon rakkaudella ja jokainen herkku on tehty jotakuta ajatellen ja reseptejä muokattu alkuperäisistä omaan makuun sopiviksi. Osa resepteistäni on omia ja osa mm. Kinuskikissalta löydettyjä.
sunnuntai 6. marraskuuta 2011
Halloweenin Persikka-passionhedelmä tuorejustokakku
Halloweeni vietettiin mökillä ja tein juhlan kunniaksi Tuorejuustokakun. Olisin halunnut tehdä mangon makuisen, mutta joukossamme oli yksi mango allerginen joten seuraava vaihtoehto oli persikka. Yllätys oli muuten hyvä, mutta muutkin mökille tulijat olivat tehnyt persikka ja valkosuklaa-mansikka juutokakun. Meille herkkusille maistui kyllä kaikki kakut: )
Reseptiä muokkasin itse omanlaiseksi. Kakkun resepti oli alunperin mangolle ja pinta oli hyytelösokerilla tehty. itse en enää hyytelösokeriin luota, joten korvasin liivatteella. Muokkasin tuorejuuston ja kerman määrää. Pohjalle halusin kokeilla käärretorttupohjaa keksin sijasta.
Pohja:
2kpl Kananmunia
0,75dl Sokeria
0,5dl Vehnäjauhoja
0,6dl Perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
2. Lisää kuivat aineet nostellen joukkoon.
3. Paista voidellussa irtopohjavuoassa (johon kakku tehdään) 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte:
1prk flora vispi (250g)
3prk pirkka kevyt tuorejuustoa (180g/prk)
2,5dl sokeria
3dl persikkaa soseutettuna (=1prk 410/235g)
4kpl liivatelehteä
2rkl pirkka kevyt persikan- ja passionhedelmän makuinen juomatiiviste
1. Pese irtopohjavuoka ja leikkaa vuoan pohjan mittainen leivinpaperi vuoan pohjalle. Laita Kakkupohja vuokaan.
2. Kuivata persikat talouspaperilla ja soseuta tehosekoittimella.
3. Sekoita persikat ja sokeri tuorejuustoon.
4. Liota liivatteet 4-8min kylmässä vedessä.
5. Purista liivatteet ja sulata kattilassa tipassa (2rkl) persikka-passionmehutiivistettä.
6. Lisää sulaneet liivatteet tuorejuustoon ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen.
7. Lisää vaahdotettu vispikerma nostellen tuorejuustoseokseen.
8. Kaada seos irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle.
9. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Kiille:
2 dl persikkasosetta
1dl pirkka persikan - ja passionhedelmän makuista juomatiivistettä
(2rkl persikka-passion mehutiivistettä)
2dl vettä
4kpl liivatelehtiä
1. Kuivata persikat talouspaperilla ja soseuta tehosekoittimella.
2. Lisää soseutettu persikka mehutiivisteeseen. Lisää vesi.
3. Liota ja sulata liivatteet tipassa (2rkl) persikka-passionmehua.
4. Kaada sulatetut liivattet ohuena nauhana kokoajan sekoittaen mehu-persikkaseokseen.
5. Kaada seos hitaasti hytyneen kakun päälle. Aluksi kannattaa laittaa varovasti lusikalla kiilettä kakun pintaan.
6. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia kylmässä.
Koristele kakku suklaalla, kermavaahdolla tai hedelmillä.
Kuvan kakku on koristeltu suklaalla: sulata suklaa vesihauteessa ja pursoita leivinpaperin päälle, anna hyytyä kylmässä ja käännä ympäri. Laita kakun päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
NAM
VastaaPoista