Muuntelimme yhdejn kivan ihmisen kanssa alkuperäistä ohjetta, joka oli kai helsingin sanomista tai jostain muusta lehdestä, ohjeessa käytettiin kaurakeksejä, jotka vaihdoimme digestiveksi, koska kyseinen henkilö pitää enemmän digestivestä (ja jatkoa ajatellen hyvä valinta sillä olen itse allerginen kauralle )
Ensimmäistä kertaa tein tämän kakun kesällä 2010 ja ostimme tuoreita marjoja, Vaihdoimme reseptistä mustaherukat punaherukoiksi sillä mustaherukoita ei ollu saatavilla sillä hetkellä.
Itse tykkään, että pohja on runsas, siispä lisäsin vähän keksien märää.
Itse tykkään, että pohja on runsas, siispä lisäsin vähän keksien märää.
Olemme kokeilleet resptiä myös vadelmilla, jolloin kakusta tuli melkoisen makea tiedoksi makean ystäville ^^ mutta hyvän makuinen.
Reseptin lime- valkosuklaa rahkaa (valio)ei välttämättä löydy kaikkien kauppojen hyllyitä tai ajan myötä sitä ei välttämättä saa sillä luin jostain, että se on kausi tuote (tosin aika pitkä kausi jo ollut kun vielläkin löytyy, samaan sarjaan löytyy myös muita hauskoja vaihtoehtoja)
Ainekset:
Murupohja:
200g digestive keksejä
100g sulatettua voita
Täyte:
4-5 liivatelehteä
5 dl punaherukoita
2 dl kuohukermaa
2 prk valio lime- valkosuklaarahkaa (200g)
2-3 rkl sokeria
1 rkl vettä
2rkl limen mehua (~puolikas lime)
1. Varaa kaikki aineet ja välineet pöydälle.
2. Irroita irtopohjavuoan pohja ja laita se leivinpaperille, leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperinpala ja aseta pohja paikoilleen, laita paperi pohjalle.
3. Murskaa keksit: laita keksit esim pakastepussiin ja murskaa kaulimen aulla. Lisää sulatettu voi ja taputtele irtopohjavuon pohjalle tasaisesti.
4. Purista limen mehu ja mittaa kattilaan. Lisää myös vesi kattilaan.
5. Soseuta marjat tehosekoittimessa, sauvasekoittemella tai jos ei kumapaakaan löydy voit yrittää myös sähkövatkaimmella.
6. Vaahdota kerma.
7.laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 8 minuutiksi, katso aika kellosta.
8. Laita isoon kulhoon sokeri, lime- valkosuklaarahka ja marjasose.
9. Kuumenna lime vesi seos kattilassa ja puristele 1 kerrallaan liivattet joukkoon hyvin sekoitten, älä anna kiehua.
10. Kaada ohuena nauhana sulat liivatelehdet marja-sokeri- rahkaseokseen ja sekoita kokoajan. Lisää viimeisenä kerma nostellen. 8maista sokerin määrä)
11. Kaada täyte irtopojavuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mieluiten kuitenkin yön yli.
Juuri ennen tarjoilua: Liu'uta voi veitsellä kakun ja irtopohjavuoan reunat itri, kevyesti, varo ettei reuna tule rösöiseksi! Irroita irtopohjavuoan reunat ja aseta 2 paistinlastaa leivinpaperin alle ja nosta varoen tarjoilu lautaelle, koristele tuoreilla marjoilla ja limellä. Halutessasi ripottele siivilän läpi tomusokeria pinnalle.
Murupohja:
200g digestive keksejä
100g sulatettua voita
Täyte:
4-5 liivatelehteä
5 dl punaherukoita
2 dl kuohukermaa
2 prk valio lime- valkosuklaarahkaa (200g)
2-3 rkl sokeria
1 rkl vettä
2rkl limen mehua (~puolikas lime)
1. Varaa kaikki aineet ja välineet pöydälle.
2. Irroita irtopohjavuoan pohja ja laita se leivinpaperille, leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperinpala ja aseta pohja paikoilleen, laita paperi pohjalle.
3. Murskaa keksit: laita keksit esim pakastepussiin ja murskaa kaulimen aulla. Lisää sulatettu voi ja taputtele irtopohjavuon pohjalle tasaisesti.
4. Purista limen mehu ja mittaa kattilaan. Lisää myös vesi kattilaan.
5. Soseuta marjat tehosekoittimessa, sauvasekoittemella tai jos ei kumapaakaan löydy voit yrittää myös sähkövatkaimmella.
6. Vaahdota kerma.
7.laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 8 minuutiksi, katso aika kellosta.
8. Laita isoon kulhoon sokeri, lime- valkosuklaarahka ja marjasose.
9. Kuumenna lime vesi seos kattilassa ja puristele 1 kerrallaan liivattet joukkoon hyvin sekoitten, älä anna kiehua.
10. Kaada ohuena nauhana sulat liivatelehdet marja-sokeri- rahkaseokseen ja sekoita kokoajan. Lisää viimeisenä kerma nostellen. 8maista sokerin määrä)
11. Kaada täyte irtopojavuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mieluiten kuitenkin yön yli.
Juuri ennen tarjoilua: Liu'uta voi veitsellä kakun ja irtopohjavuoan reunat itri, kevyesti, varo ettei reuna tule rösöiseksi! Irroita irtopohjavuoan reunat ja aseta 2 paistinlastaa leivinpaperin alle ja nosta varoen tarjoilu lautaelle, koristele tuoreilla marjoilla ja limellä. Halutessasi ripottele siivilän läpi tomusokeria pinnalle.
Kuvan versio on ensimmäinen kokeilu, jonka vuoksi reunat on kamalta! Luin jostain ohjeesta ,että kannatta laittaa reunalle elmukelmua, mutta se oli ihan potaskaa, reunan saa helpommin ja kauniimmin irti voiveitsellä suoraan irtopohjavuosta. Kuvan kakku on toinen elämässäni tekemä ns juustokakku (vaikkei tulekkaan tuorejuustoa, luokittelen sen silti juustokakuksi) eli koristelukin on sen mukainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti