torstai 3. marraskuuta 2011

Korvapuustit

Mitäluultavammin kaikki jotka vähääkään osaa leipoa osaa tehdä pullaa, mutta kerrataampa hyvä pullataikinan resepti. Jauhojen määrä voi vaihdella riippuen jauhoista jne, joten jauhot on parasta lisätä ''käsituntumalla'' eli kun taikina alkaa irrota kädestä jauhoja on tarpeeksi.
Ohje on perusohje, jota me käytetään koulussakin.

Taikina:

5dl kevytmaitoa
1 paketti hiivaa (50g) tai 2 pussia kuivahiivaa
2 kananmunaa
1tl suolaa
1rkl kaardemummaa
150g sokeria 
150g sulatettua voita
1-1,5 kg vehnäjauhoja


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murusta hiiva sekaan.
Sekoita kanamunat ja mausteet (suola,sokeri,kaardemumma) sekaan.
Sekoita jäähtynyt, sulatettu voi sekaan ja lisää jauhoja vähän kerrallaan. Taikina on valmis, kun se irtoaa kädestä ja on pehmeä.
Ripottele jauhoja päälle ja kohota liinan alla n 30 minuttia.

Kun taikina on kohonnut, jaa se 2 osaan ja kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
Levitä levyille rasvaa, kanelia ja sokeria. Rullaa levyt pitkuloiksi ja leikkaa molemmista pötköistä 12 /\ muotoista palaa. Nosta leivinpaperille. Painele kolmion päältä peukaloilla litteäksi, jotta saat korvapuustin muotoisia pullia. 
Kohota 40 min liinan alla ja voitele kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria.
Paista 8 minuuttia 225 asteessa. 


2 kommenttia:

  1. Hyvä, että näissä on nämä ohjeet myös. Voisin joku kerta tehdä jollekkin esim näitä korvapuusteja.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. : ) jjep.koitan laittaa tänne sillasia yksinkertasia ja helppoja ohjeita: ) kannattaa kokeilla: )

      Poista