sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Juustocroisantit

Taikina: (12kpl)


7½ dl   vehnäjauhoja
1pss    kuivahiivaa
1tl      suolaa
150g   voita/margariinia
2½ dl  vettä
5-7dl   juustoraastetta


voiteluun 1 kpl kananmuna


1.Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi mikrossa tai kattilassa.
2. Lisää veden sekaan juustoraaste ja suola.
3. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää jauhot nesteeseen.
4. Lisää sula voi taikinaan ja tarvittaessa lisää vähän vehnäjauhoja, kunnes taikina on pehmeä ja irtoaa kädestä.


Anna taikinan kohota 30min.
Jaa taikina 2 osaan ja kauli paloista pyöreät ohuet ympyrät.
Leikkaa pitsaleikkurilla ympyrät 6 osaan.
Ripottele juustoraastetta taikinan pinnalle ja rullaa palat leveämmästä päästä aloittaen.
Anna croisattin kohota pellillä 40 min.
Voitele kananmunalla ja halutessasi ripottele pinnalle juustoraasetta.
Paista 225 asteessa noin 10 min.


Croisantit voi täyttää myös esim kinkulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti