torstai 3. marraskuuta 2011

Mansikkakakku



Eli tein pohjat vähän eri tavalla tällä kertaa: D Tein erikseen jokaisen kerroksen käärretorttupohja taikinaan. Halusin kuitenkin Pyöreän kakun, eli tein puolikkaasta käärettorttutaikinasta irtopohjavuokaan jokaisen kerroksen. 


Pohja: (yhden kerroksen aineet)


2           Kananmunaa
0,75 dl   Sokeria
0,5 dl     Vehnäjauhoja
0,6 dl    perunajauhoja
1,5 tl     leivinjauhetta


Varaa kaikki aineet pöydälle ja mittaa valmiiksi. Kananmunat ja sokeri samaan kulhoon ja kuivat aineet omaansa.
Voitele irtopohjavuoan reunat ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Lämmitä uuni.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi ja lisää siivilän läpi kuivat aineet. Sekoita puuhaarukalla tai lankavatkaimmella(vispilä) tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.


 Kun pohjat oli valmiit, vatkasin 6  x 2dl purkkia kermaa ja laitoin jääkaappiin odottamaan. Kun kerma laitetaan kakkuun, kannattaa vatkata se vähän liiaan paksuksi, jotta se ei lössähdä, kun pursotetaan. 
Ja vaikka monet laittaa kermavaahtoon sokeria, ei kannata koska jos kakkua ei heti syö, sokeri löysyttää kermavaahdon ja riippuen sokerin määrästä saa kerman valumaan pois: C

Sen jälkeen muussasin banaanit haarukalla ja viipaloin mansikat. Pillimehu toimi hyvänä kostukkeena. Trip-vadelma: D
Tähän hupiin kului noin 2 litraa mansikoita, 1 trip mehu ja banaania.
Seuraavana vuorossa kakun täyttö. Eli ensimmäinen pohja laitetaan kakkulautaselle (halutessa kakkupaperi sen alle: DD ) ja kostutetaan. Eli noin puolet pillimehusta puristetaan tasasesti pohjalle. Jos ei luota kykyihinsä voi kaataa mehun lasiin ja painella kevyesti pullasudilla tasaisesti jokapuolelle.

Seuraavana: Levitä noin puolet koko banaanimäärästä tasaisesti pohjalle.
Lisää viipaloidut mansikat 1 kerroksessa, niin että jokapuolella on banaania ja mansikkaa.
Kun banaani ja mansikka on laitettu, levitä paksu kerros kermavaahtoa tasaisesti jokapuolelle pohjan päälle. 

Lisää toinenpohja kevyesti päälle ja toista sama. Lisää viellä kevyesti viiminen pohja päälle. 
Kun Kaikki kerrokset on koottu, levitä paalimmäisen kerroksen päälle kermavaahtoa paksu kerros. Saat kerman tasaiseksi esim paistinlastan(metallinen) tai paletin avulla. Kun päälikerros on tasainen levitä reunoille ohut kerros kermaa, jolloin pursoitus pysyy paremmin.

Lisää mansikka viipaleet kakun päälle ulkoreunasta alkaen tehden spiraalimaisen kuvion. Mansikat voi laittaa koko limittäin, hieman päällekkäin(kuten kuvassa) tai niin, että jokaisen välissä on pieni tila, niin että kermavaahto näkyy alta.
Seuraavana valitaan terä pursottimeen. Kannattaa valita tähden muotoinen. Kuvan pursotukseen on käytetty melko pienireikäistä, jolloin pursotuksesta saadaan kapeampaa. Yleensä pidän enemmän isommpi reikäisestä, mutta se oli kateissa: CC

Halutessa koristelua voi jatkaa. Esim reunoille voi laittaa koknaisia mansikoita, kanta kakkuun päin pystyyn tai nompparelleja/hopeisiasokerikuulia päälle: ) mielensä mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti